Thursday, October 25, 2012

Norskprøve 3

Vi har snakket om at mange av dere ønsker å ta Norskprøven 3, så jeg tenkte jeg skulle dele noen informasjon som jeg hadde fått tak i.

Først og fremst er det viktig å vite at man må melde seg på prøven gjennom nettet eller gjennom norskopplæring hvis man har rett til det. Prøven arrangeres bare tre ganger i året og påmeldingsfrist er vanligvis circa en måned før testen. Derfor er det viktig å legge planer om prøven i god tid før.

Prøven har en muntlig og en skriftlig delen. Kandidater får bestemme om de vil melde seg på begge deler eller bare en.

Den skriftlige delen består av en lesetest, en lyttetest og to skrivingsoppgaver. Det finnes massevis av opplysninger på Folkeuniversitets nettsiden . I tillegg kan dere finne gode tips of lærestoff her , her , her og her (noen av disse sidene er på engelsk).

Den muntlige delen består av tre oppgaver. To av dem er diskusjoner med en partner som er en annen kandidat. Kandidater må utveksle informasjon eller diskutere synspunkter. En av de tre oppgavene er individuell når man må fremføre sin mening.

Jeg tok den muntlige delen i dag og fikk de følgende temaene.
1) Diskusjon: Fortell om deres hjemland til hverandre.
2) Individuell oppgave: Hva er dine planer og drømmer for din fremtid i Norge.
3) Diskusjon:  Hva kan vi gjøre å beskytte miljøet vårt.

Den hele prøven varte i circa 20 minutter. Det høres lengre ut enn det føles til stede. Det forventes at du snakker noen få minutter om et tema men ikke at du utdyper det mye.

Det er lurt å møte opp i god tid slik at du kan få snakket litt med din partner før prøven. Du kan sjekke på lista ved prøvelokalet for å se hvem som du skal ta prøven sammen med.

Jeg får resultatet om 6 uker, så da skal jeg gi beskjed hvordan det gikk for meg.

Lykke til dere også!


4 comments:

 1. Du skrev så bra og så mye og så relevant og viktig for alle som prøve å lære norsk. Derfor jeg var altid etter deg. Takk, du er så hjelpsom. Få er så hjelpsom som du. Tussen takk.

  ReplyDelete
 2. Jeg gleder meg til å lese at du tenker sånn. Jeg føler æret. Takk skal du ha. :)

  ReplyDelete
 3. Fant plutselig bloggen din siden du har vært så snill og linket til bloggen min, Norsksonen. Takk! :) Så flott at du deler dine erfaringer fra norskprøvene. Det er det sikkert mange som liker. Jeg kan ikke se at du har skrevet om hvordan det gikk på prøvene, men jeg håper at det gikk bra. Det var veldig gøy å lese bloggen din. Gleder meg til å følge med videre. :) Annelén

  ReplyDelete
 4. det var så snilt av deg og tusen takk...

  ReplyDelete