Hva skjer i Norskprøve 2 og 3 Muntlig eksamen?

Følgende er beskrivelse av muntlig prøve eksamen slik at du kan forberede deg før. Den er sammen format for begge prøve 2 og 3:


Du vil sitte mot en annen deltaker i et rom med to lærere. Først de skal hilse dere og sjekke på navnet ditt og legitimasjon og fødselsnummer. Da skal begynne eksamen.


Husk å pust inn og smile litt. Først og fremst, de skal sporre litt om deg selv. Presentere deg selv. Si ditt navn, hvilket land kommer du fra, når kom du til Norge, din utdanning og hvor lærte du norsk og for hvor mange timer eller måneder. Snakke for ett minutter eller 2, ikke mye.


De vil spørre andre deltakeren også å si litt om seg selv. Husk at du ikke har konkurranse med hverandre, derfor stresser ikke. Bare høre og ikke avbryt.


Neste, de vil sporre ett sporsmål til dere og si at du må svare det. Dere må velge at hvem skal snakke først. Gi sjansen till den andre deltaker hvis du er nervøs eller si at du vil gjerne å snakke først.


Snakke i hvertfall for 5 munuter, ikke mer. Husk å bruke verb, substantive, entall, flertall, infinitive, presense, perfektum og preteritum når du snakke. Men mest viktig er at du forstår sporsmål og kan forklare deg selv.


I neste oppgave må du snakke med din motstykke.
De vil gi noe tema til dere og si at du må diskutere om det med hverandre. Ikke snakke fort og si om din mening på den tema. Husk å bruke mange ord og riktig gramatikk.

Høre på din motstykke og si hvis du er enig eller uenig med ham/henne.

Hvis lærerne tenke at du har snakket ikke nok, skal de sporre deg en gang til å snakke mer. Husk at du må bruke mer ord og gramatikk å forklare deg selv bedre.

Eksamen er ikke så vanskelig og den skal vare bare for 15 minutter eller litt mer men ikke lengre.


Her er noe sporsmål -

http://lotusnotater.blogspot.no/2013/06/norskprve-2-og-3-muntlig-sprsmal.html


Lykke til videre.

Comments

  1. Excellent Country. I would like to visit Norway

    ReplyDelete
  2. Excellent website. I like Norway. A Great Country

    ReplyDelete

Post a Comment

Mest Populær

Norskprøve 2, 3 muntlig og skriftlig spørsmål

Norskprøve 3

Svar for norske sporsmåler i muntlig eksamen.